Rijlessen 101: Alles wat je moet weten voordat je begint

Er is geen betere plek om te beginnen dan de basisprincipes van autorijden. Het is niet alleen een kwestie van comfort, het is ook een kwestie van veiligheid. Door te leren hoe de stoel, spiegels, veiligheidsgordels en het stuur moeten worden afgesteld en het dashboard te begrijpen, krijgt een tiener een goed begrip van de basisprincipes van autorijden.

Help de nieuwe bestuurder de locatie en werking van de bedieningselementen en indicatoren op het dashboard te begrijpen.

Neem de handleiding van de auto door met uw tiener achter het stuur. Laat uw tiener oefenen met het bedienen van de bedieningselementen door u te vertellen waarvoor elk bedieningselement wordt gebruikt en wat de indicatielampjes betekenen.

Laat uw tiener de stoel aanpassen, zodat beide handen zich op de 9 en 3 uur bevinden en de buik zich op 25 cm van het stuur bevindt. De bovenkant van de hoofdsteun moet ongeveer 7,5 cm onder de bovenkant van het hoofd komen. Uw tiener moet de voet gemakkelijk van het rempedaal naar het gaspedaal kunnen wisselen.

www.hallorijbewijs.nl


Posted

in

by

Tags: